Gebouw

In het stadscentrum van Amersfoort ligt, ingeklemd tussen de eeuwenoude panden, een opvallend en veelbesproken bouwwerk van de hand van architect Abel Cahen. Bejubeld en verguisd hield het jarenlang zijn poorten gesloten voor het grote publiek. Slechts weinigen weten daarom dat achter de façade van witte betonstenen een architectonisch hoogstandje schuilgaat met de charmes van een Noord-Afrikaans kashba. Voor meer informatie over de architectuur klikt u hier.

Tot mei 2009 bood het gebouw onderdak aan de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Sinds het vertrek van deze organisatie is de Stad van Cahen eigendom van Stadsherstel Midden-Nederland. Nu is het een plek waar organisaties, instellingen of bedrijven (met een culturele of maatschappelijke achtergrond of met een focus op cultureel erfgoed) zich kunnen vestigen.

In de voormalige kapel en kloostergebouwen die deel uitmaken van dit gebouw wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van zorgappartementen. De centrale entree loopt straks via de Stad van Cahen waarmee het gebouw een eigen representatieve receptie krijgt.