Far Beyond

“Fantasie is belangrijker dan weten, want het weten is begrensd” (Albert Einstein)

“Far Beyond” is de nieuwe titel van de volgende expo van DeF in Kunstplein Cahen vanaf 20 mei t/m 26 juni 2016. Er zullen weer vijf geweldige kunstenaars komen exposeren. De komende weken zullen we ze aan je presenteren. De eerste kunstenaar is de Roemeense digital artist Irina Panait (zie beeld).

Hills-of-Pischia

Onvoltooid Verleden Tijd

def. uitnodiging onvoltooid verleden tijd_Page_1

De eerste expo van DeF is 5 maart 2016 geopend in Kunstplein Cahen. Inspirerende, spraakmakende en mooie expo van zes jonge en getalenteerde kunstenaars met allerlei kunstvormen: LindeBast / Briede van Bemmelen / Jonna Balk / Ebbo Bulder / Lea Schiess / Christel van den Berg.

Openingstijden: vrijdag, zaterdag & zondag van 13.00-17.00 uur

Toegang: gratis

UITNODIGING Lezing Willem Wernsen

Galerie Absoluut organiseert een lezing in samenwerking met ‘Stichting Willem Wernsen Fotografie’.

Fotograaf Willem Wernsen, die momenteel een serie zwart-wit foto’s exposeert in Galerie Absoluut, zal op dinsdag 16 februari om 20.00 uur een lezing verzorgen met fotowerk uit o.a. zijn nieuwe E-book ‘On Street Photography’, een Engelstalig educatief E-book over straatfotografie en -portretten.

Programma
Ontvangst om 19:30, aanvang 20:00 uur, de avond duurt tot ongeveer 22:00 uur. De lezing bestaat uit twee delen. Tijdens de pauze wordt koffie of thee aangeboden. Willem zal graag uw vragen beantwoorden. Na afloop van de lezing kan nagepraat worden bij een glaasje wijn in de galerieruimte waar leden van Galerie Absoluut momenteel exposeren.

Aanmelding, kosten en adres
De lezing vindt plaats bij Galerie Absoluut in Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104, Amersfoort. Toegang voor lezing:  € 6,00 inclusief koffie of thee en een glaasje achteraf.

Aanmelden voor de lezing, Galerie Absoluut: lezing@galerieabsoluut.nl *)

Toelichting
De Canadese uitgever Craft&Vision verzocht Willem Wernsen dit E-book samen te stellen. Sinds 14 oktober 2015 is het te koop bij Craft&Vision en wordt het wereldwijd gedownload. Tijdens de lezing  laat Willem werk zien uit een periode van meer dan 35 jaar fotografie. Naast recent werk komt ook een selectie uit zijn eerder gepubliceerde fotoboeken ‘Beautiful People’ (2003), ‘Timeless’ (2011) en ‘Behind the Great Wall’ aan bod. In oktober 2014 werd dit laatste gepresenteerd in het Shandong Art Museum in Jinan, China tijdens een expositie op uitnodiging. Bij deze gelegenheid werd fotowerk van hem opgenomen in de permanente collectie van het museum.

Na afloop signeert Willem zijn boek ‘Behind the Great  Wall’.
Prijs boek : € 45 , inclusief een gesigneerde print op A4formaat.

Het E-book ‘On Street Photography’ is te bestellen bij Craft&Vision www.craftandvision.com of via de stichting. Stichtingwillemwernsen@gmail.com. Prijs 15 USD + Taks 3,15 USD (omgerekend +- € 17,00).

Informatie ook te vinden op: http://www.galerieabsoluut.nl/html/lezingww.html

*) de lezing gaat door met minimaal 20 deelnemers.

Anneke Kamerling exposeert in Kunstplein Cahen

Amersfoort – Van 6 juli tot en met 30 september is de expositie Kijk op het dierenrijk van Anneke Kamerling te bezichtigen in Kunstplein Cahen in Amersfoort.

Beeldend kunstenares Anneke Kamerling is afgestudeerd in architectonische vormgeving en 3D design. Haar specialiteit is functionele kunst en sociale kunstprojecten. Hoewel Anneke meestal abstract en geometrisch werkt, laat zij dit keer enkele figuratieve en realistische werken zien. Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van heldere kleuren en gemengde technieken. Met de expositie laat Anneke u onder andere kennismaken met haar kijk op het dierenrijk en wil zij haar steentje bijdragen aan de actie “Stop wildlife crime!”. Een deel van de opbrengst bij verkoop van haar werk gaat naar het Wereld Natuur Fonds. De kunstwerken zijn zowel te koop als te huur.

U bent van harte welkom om de expositie van Anneke Kamerling te bezichtigen bij Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. Dit kan op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.friese_paarden

Nieuwe Eemland college exposeert in Kunstplein Cahen

Afgelopen vrijdag is een bijzondere expositie geopend: leerlingen uit vwo 4 van het Nieuwe Eemland college exposeren de komende weken in Kunstplein Cahen. De klas, bestaande uit 28 leerlingen, heeft tekenen in het eindexamenpakket. Ze hebben aan het begin van het jaar een opdracht gemaakt met dieren, waarbij procesmatig naar een eindwerkstuk toe werken centraal stond. Dit heeft geresulteerd in een afwisseling van grote dierportretten, details van een dier of een dier van top tot teen. Elke leerling heeft zijn eigen materialen gekozen om de voorstelling zo goed mogelijk tot zijn recht te doen komen. Hierdoor is het een gevarieerd geheel geworden.
De expositie is geopend van wo t/m vr 13.00-17.00 en tijdens de Kunst Kijk Routeopbouw2 opbouw4

Somsak Chaituch exposeert in Kunstplein Cahen

De expositie ‘Between East & West’ van Somsak Chaituch is geopend. De kleurrijke werken zijn te bewonderen tot 22 mei, op woensdag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00 en op elke derde zondag van de maand tijdens de Kunstkijkroute Amersfoort 2015. Andere data alleen op afspraak met de kunstenaar.

“Between East & West”: abstract figuratief expressionisme

Op vrijdagmiddag 6 Maart om 16:00 opent schrijver en cultureel entrepreneur Walter van Teeffelen in de Stad van Cahen aan de Muurhuizen 104 in Amersfoort, de nieuwe solotentoonstelling “Between East & West” van de in Thailand geboren en nu in Amersfoort werkende kunstschilder Somsak Chaituch. De tentoonstelling is tot 22 Mei 2015 gratis te bezichtigen op woensdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 en op elke derde zondag van de maand tijdens de Kunstkijkroute Amersfoort 2015. Andere data alleen op afspraak met de kunstenaar.

U bent van harte uitgenodigd om tijdens de opening van de tentoonstelling op vrijdagmiddag 6 maart kennis te maken met de kunstenaar en  zijn nieuwste werken te komen bewonderen. U bent welkom vanaf 15:30 op Kunstplein Cahen, Muurhuizen 102 in Amersfoort. Om 16:00 zal stukjesschrijver en cultureel entrepreneur Walter van Teeffelen in het auditorium van Cahen het openingswoord tot de aanwezigen richten. Aansluitend kunt u tot 18:00 met een hapje en drankje de tentoonstelling “Between East & West” bekijken. Graag aanmelden via somsak.chaituch@gmail.com._new_Dancing-of-colours-2015_tryptich480x140cm_acrylic-on-linen